Subotica: Besplatno zemljište za fabriku Kalcedonija

Bez autora
Mar 29 2012

Na vandrednoj sednici Skupštine grada Subotice u četvrtak je odlučeno da italijanska kompanija "Kalcedonija" dobije bez naknade osam hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Mali Bajmok. Svetski poznat proizvođač donjeg veša će tu izgraditi fabriku u koju će uložiti 20 miliona evra i gde će posao dobiti hiljadu Subotičana. Pretpostavlja se da će kada počne sa radom kompanija za pet godina ostvariti zaradu od 8,7 miliona evra, koja će delom biti utrošena u Subotici. Osim pozitivnih efekata na budžet grada, korist će imati i mala i srednja preduzeća, naročito u oblasti usluga, transporta, održavanja, a na izgradnji objekata će biti angažovana domaća građevinska industrija. Odbornici iz redova opozicije su glasali za ovu odluku, ali su i uložili primedbe da je Italijanima dato previše besplatnog zemljišta.

Subotica: Besplatno zemljište za fabriku KalcedonijaNa vandrednoj sednici Skupštine grada Subotice u četvrtak je odlučeno da italijanska kompanija "Kalcedonija" dobije bez naknade osam hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Mali Bajmok.

Svetski poznat proizvođač donjeg veša će tu izgraditi fabriku u koju će uložiti 20 miliona evra i gde će posao dobiti hiljadu Subotičana.

- Pretpostavlja se da će kada počne sa radom kompanija za pet godina ostvariti zaradu od 8,7 miliona evra, koja će delom biti utrošena u Subotici - objašnjava Branko Guslov, direktor preduzeća "Privredno-tehnološki parkovi".

- Osim pozitivnih efekata na budžet grada, korist će imati i mala i srednja preduzeća, naročito u oblasti usluga, transporta, održavanja, a na izgradnji objekata će biti angažovana domaća građevinska industrija.

Odbornici iz redova opozicije su glasali za ovu odluku, ali su i uložili primedbe da je Italijanima dato previše besplatnog zemljišta.

- Proizvodne hale će biti izgrađene na daleko manjoj površini i grad ne može izlaziti u susret svim nerealnim zahtevima investitora - smatra Endre Čuso, odbornik Saveza vojvođanskih Mađara.

I članovi vladajuće koalicije složili su se da je investitor bio zahtevan, jer želi da fabriku izgradi prema standardima svoje zemlje, a to podrazumeva velike površine zelenila oko pogona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik